17 Жовтня, 2024 12:27 am

Нова операція ГУР у лісі: бійці знищили майже полк окупантів і взяли полонених

Підрозділи активних дій ГУР МО України “Артан”, “Kraken” та Міжнародний легіон здійснили комплексну успішну операцію. Бійцям вдалось зачистити 400 гектарів лісу і знищити майже полк окупантів.

Скриншот з відео

Скриншот з відео

Відео спецоперації Головне управління розвідки розмістило на своєму сайті: поділились також і деталями.

“Ти ж моя бусінка”: як бійці ГУР зачистили ліс біля Липців

ГУР МО розповіло, що провело операцію зі звільнення лісового масиву, розташованого на північ від населеного пункту Липці Харківської області.

“Результат спланованих та сміливих дій українських розвідників – захоплення батальйонного району оборони противника, знищення 3 мотострілецьких батальйонів, загону “Шторм” та розвідувальної роти 7 окремого мотострілецького полку 11 армійського корпусу ЗС РФ”, – повідомили розвідники.

У відомстві додали, що під час штурму вдалось захопити полонених, і це допоможе повернути більше українських військових з російського полону.  Успішна місія ГУР створює умови для подальшого витіснення російських окупантів з півночі Харківщини: після зачистки лісу площею 400 гектарів, становище росіян у цьому районі вкрай складне, як зазначає ГУР, близьке до безнадійного.

“Особливістю операції стало те, що вдалося завести піхоту 13 бригади НГУ “Хартія” з незрівнянно низькими втратами. Це приклад чудової співпраці професійних спецпризначенців і лінійного підрозділу”, – додає розвідка.

ЗСУ вдарили по полігону окупантів у Запоріжжі: які наслідки

Збройні сили України вшосте за вісім місяців успішно вразили угруповання російських окупантів під час навчань на полігоні. Як пише Forbes, йдеться про відкритий полігон у Запорізькій області на півдні України. Удару по ньому було завдано ракетою M30/31 з РСЗВ HIMARS, начиненою 400 суббоєприпасами.

“Український розвідувальний безпілотник зафіксував близько 15 російських військових, які тренуються, і передав координати підрозділам 27-ї ракетно-артилерійської бригади – єдиного підрозділу української армії, який експлуатує пускові установки високомобільних артилерійських ракетних систем американського виробництва”, – йдеться у публікації.

Зазначається, що ракета влучила в ціль, а кількість загиблих окупантів може бути катастрофічною для цільового підрозділу. Forbes наголосив, що російські війська регулярно проводять навчання на відкритому повітрі в межах досяжності найкращих американських ракет України, і ця ризикована практика відображає недостатній професіоналізм у російській армії.

“Свідчень про українські удари по незахищених російських новобранцях набагато більше, ніж доказів російських ударів, – йдеться у матеріалі. – Можливо, у всьому винні недбайливі та недосвідчені російські командири. Але також можливо, що командирам просто байдуже, чи загрожує небезпека їхнім підопічним”.