15 Жовтня, 2024 10:29 pm

ЗСУ двічі влаштували засідки на 155-ту бригаду морської піхоти РФ: це саме ті окупанти, що стратили наших хлопців

Українські десантно-штурмові бригади щонайменше двічі влаштували засідки на російську 155-ту бригаду морської піхоти. Про це пише військовий оглядач Девід Екс для журналу Forbes.

Скриншот з відео

У четвер російські морські піхотинці зі складу 155-ї морської піхотної бригади контратакували вздовж західного краю утримуваного Україною виступу в Курській області Росії.

Просуваючись до низки сіл, у тому числі до Зеленого Шляху, морські піхотинці розгромили команду легкоозброєних українських операторів безпілотників. Замість того, щоб взяти в полон дев’ятьох операторів, як це диктується міжнародним правом, росіяни роздягнули українців, наказали їм лягти обличчям вниз на землю, а потім вистрілили їм у голову, очевидно, вбивши їх усіх.

Українські десантники помстились за страчених полонених

За даними української влади, російські війська стратили понад 100 українців, які здалися в полон, за 31 місяць, відколи Росія розширила свою війну проти України – більшість із них цього року.

Протягом усієї історії позасудові страти військовополонених однією стороною конфлікту провокували іншу сторону відповісти з такою ж жорстокістю. Тож не дивно, що за кілька днів після того, як російські морські піхотинці вбили українських операторів безпілотників, десантно-штурмові бригади ЗСУ почали полювання на членів російської 155-ї морської піхотної бригади та вимагають помсти.

Після звірств минулого тижня, зображення яких широко поширилися в соціальних мережах, українські 82-га та 95-та десантно-штурмові бригади відповідно, які займають позиції на південний схід та південний захід від власних позицій 155-ї морської піхотної бригади в Курській області, влаштували засідки на російських морських піхотинців.

Якщо українські бригади брали полонених, то доказів цього немає. Однак є докази того, що вони вбили щонайменше кількох морських піхотинців 155-ї морської піхотної бригади. “Така ж доля чекатиме на інших воїнів цієї бригади”, – заявили в українських десантно-штурмових військах.

155-а бригада РФ причетна до багатьох звірств проти ЗСУ

Українські військові ненавидять 155-ту морську піхотну бригаду більше, ніж більшість російських підрозділів. Ця російська бригада могла обезголовити ще чотирьох українців у серпні: виставила відрубані голови на стовпах. Українські військові повсюдно прагнуть можливості вступити в бій зі 155-ю морською піхотною бригадою.

Через дев’ять тижнів після того, як сильні українські війська вторглися в Курську область і швидко захопили сотні квадратних кілометрів території, російські бригади і полки, включаючи 155-ту морську піхотну бригаду, переходять у контрнаступ і повільно відколюють український виступ, особливо на його західному краю.

“Російські війська геолокувалися аж до Зеленого Шляху, де вони, можливо, також відбили деякі укріплення, які втратили в серпні.
Стабілізація ситуації здається складною. Україна втратила приблизно третину того, що вони контролювали в Курську на початку вересня”, – повідомив Еміль Кастегельмі, аналітик Blackbird Group.

Місцевість навколо Зеленого Шляху рівнинна і переважно безліса – умови, які зазвичай сприяють окопаному захиснику. Але рельєф місцевості фактично ускладнив українцям підготовку хороших фортифікаційних споруд. “Розмір району дозволяє більш ефективно контролювати його за допомогою російських БПЛА, а знищення будь-якого інженерного обладнання, ймовірно, є пріоритетом для росіян”, – пояснив Кастегельмі.

Поки 155-та морська піхотна бригада веде бої на сприятливій місцевості, вона може продовжувати наступати – і може захопити більше українських позицій. Але тепер, коли російська бригада має репутацію жорстокого поводження з полоненими, будь-які українські війська, які захопила бригада, швидше за все, битимуться на смерть.