17 Вересня, 2024 5:27 am

Росіяни активізували наступальні дії на Запоріжжі: “Легіон Свободи” озвучив загрози

Найбільша загроза в тому, що росіяни не втратили бажання відвоювати важливі пункти і стратегічно просуватися до адміністративних кордонів Запорізької області.

Росіяни активізували атаки й наступальні дії у Запорізькій області. Про це повідомив речник “Легіону Свободи” Костянтин Денисов.

Ворог активізувався на Запоріжжі

“У нашій області на лінії бойових дій після певного відносного затишшя росіяни активізували атаки, наступальні дії, – заявив Денисов в етері “Еспресо”. – Вони там підтягнули резерви, трохи оговтались після того, як “навигрібали” тут. Працює їхня артилерія постійно, авіація. Ви ж бачите, що скидають бомби на лінії бойових дій, б’ють по громадах, які розташовані на лінії бойових дій. Назагал така їхня логіка проглядається – вони намагаються максимально сіру зону посунути в нашу сторону. Збільшити її зону і посунути в наш бік. І далі вони пробують брати під вогневий контроль ті чи інші ділянки фронту. Ну і відповідно далі випалюють їх артилерією для того, щоб надалі пробувати просуватися вперед, посилаючи свою піхоту”, – розповів він. 

За словами військового, росіяни не втратили бажання просуватися до адміністративних кордонів Запорізької області. “Для Запорізької області більше несе загрозу російська авіація і те, що вони постійно сюди сухопутним коридором з Криму до Ростова женуть техніку, боєприпаси, особовий склад, проводять тренування і надалі їх скеровують. Піхотні атаки, проведення активної мілітаризації суспільства, вербування у свої квазівійськові формування. Ми ж чудово розуміємо, якщо людей набирають і видають їм зброю, то рано чи пізно вони підуть в атаку. І є у нас такі ділянки фронту, там відносне затишшя, вони, можливо, не потрапляють в об’єктиви інформаційних агентств. Але насправді те, як там накопичують російський потенціал – то ми ж розуміємо, що рано чи пізно ця ділянка фронту почне рухатися і росіяни почнуть атакувальні дії. І це пов’язано з населеними пунктами, над якими вони втратили і вогневий контроль, і фізичний. Але не втратили бажання відвоювати ці пункти і стратегічно просуватися до адміністративних кордонів Запорізької області – оце найбільше несе загрозу. Це те, що ми бачимо тут, як то кажуть, безпосередньо на землі в Запорізькій області”, – додав Денисов.

Внаслідок обстрілів Запорізької області постраждали троє цивільних

Минулої доби російська армія обстріляла 12 населених пунктів Запоріжжя, у Василівському районі — троє поранених. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

“Троє людей отримали поранення внаслідок російської атаки по Василівському району. Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області”, — йдеться у повідомленні.

Федоров поінформував, що війська РФ здійснили чотири авіаційні удари по Лобковому, П’ятихатках та Новоандріївці. 

185 БПЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Полтавку. Чотири обстріли РСЗВ накрили Степногірськ, Новоандріївку, Роботине та Малинівку. 

142 артобстріли завдано по території Приморського, Степногірська, Гуляйполя, Новоандріївки, Новоданилівки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки, Полтавки та Преображенки. Надійшло 29 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *