“Краще на Леопарді, ніж на Ламборгіні”: Німеччина і Польща відповіли, чи повертатимуть українських військовозобов’язаних

Польща і Німеччина готові повернути українських військовозобов’язаних, але є нюанси.

Німеччина та Польща висловили готовність сприяти поверненню українських військовозобов’язаних відповідного віку, які перебувають на їхній території.Про це розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко в інтерв’ю Telegraf.

За його словами, ця тема обговорювалася під час зустрічі українських депутатів з колегами з Бундестагу. Однак для реалізації такого механізму необхідні міжурядові домовленості та налагодження обміну інформацією між країнами.

“Якщо запрацює певний механізм обміну інформацією за реєстрами, Німеччина могла б створити умови, за яких подальше проживання таких громадян в країні стане неможливим”, – сказав Федієнко.

Водночас депутат висловив сумніви щодо ефективності такого підходу. На його думку, навіть якщо Україна домовиться з Польщею та Німеччиною про обмін даними, це може призвести лише до того, що військовозобов’язані громадяни переїдуть до інших країн.

“Колеги з Бундестагу запитали, що потрібно прийняти на рівні уряду для того, щоб відповідна категорія українських громадян поїхала виконувати свій конституційний обов’язок. А чому вони так кажуть? Вони обурені! І поляки, і німці не розуміють, яким чином під час війни в Україні наші громадяни їздять по Європі. Мовляв, можливо, вони краще будуть їздити на Леопарді, а не на Ламборгіні?” – сказав член комітету ВР.

“Світ не розуміє, коли хтось тут воює, а хтось відсиджується в іншій країні. Коли ж говоримо про демобілізацію, це ж про справедливість? То давайте говорити й про справедливість щодо тих, хто тут виконує свій конституційний обов’язок і тих, хто втік”, – додав Федієнко.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *