11 Жовтня, 2024 4:24 pm

Експерт перелічив, що саме Північна Корея може дати Росії

Зокрема, Росія може отримати від КНДР артилерійські установки, танки та артснаряди, вважає іван Киричевський.

Будь-яка допомога Росії від Північної Кореї, про яку домовилися диктатори, не зможе швидко дійти до Москви, вважає експерт / колаж УНІАН, фото REUTERS
Будь-яка допомога Росії від Північної Кореї, про яку домовилися диктатори, не зможе швидко дійти до Москви, вважає експерт / колаж УНІАН, фото REUTERS

Північна Корея може дати росіянам усе необхідне для війни проти України, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Defence Express Іван Киричевський.

“Це максимально буде залежати від ширини політичних домовленостей між двома диктаторами. Оскільки навіть цей пункт, що війська обох диктаторських режимів мають приходити одне-одному на допомогу у випадку агресії. Це звучить абсурдно – диктатори захищаються від агресії. Але з іншого боку це може означати, що якщо Путін пообіцяв Кім Чен Ину реальний захист своїми військами, то в теорії в КНДР можуть бути розв’язані руки”, – пояснив Киричевський.

Зокрема, на думку експерта, Північна Корея може передати Росії техніку та артилерійські снаряди, які вкрай необхідні Росії для війни проти України. 

“Можуть віддати Росії частину старих копій Т-55, Т-62 чи навіть Т-72. Там 3000 танків у КНДР. По артилерії прозвучить парадоксально – західні аналітики зараз стверджують, що як в росіян на базах зберігання в строю може бути 21 тисяча артсистем, так і в Північної Кореї стільки ж. Тобто виходить, що маленька Корея має такі ж потужності, як і величезна Росія. Тому, власне, росіяни за снарядами туди навколішках і приповзли. Виходить, що Корея не буде давати росіянам, оскільки вони їм не треба, лише старі штурмовики Су-25 і літаки МіГ-29”, – додав Киричевський.

Водночас він пояснив, що будь-яка допомога Росії від Північної Кореї, про яку домовилися диктатори, не зможе швидко дійти до Москви.

“Якщо пригадувати епізод, коли росіяни отримали перший мільйон північнокорейських артилерійських боєприпасів, то там для доставки цієї знадобилося 2-3 місяці. Тобто ті домовленості, яких було досягнуто, вони почнуть впливати на перебіг подій на полії бою грубо кажучи восени”, – сказав експерт.

Співпраця Росії та КНДР

Напередодні російський диктатор Володимир Путін відвідав свого північнокорейського колегу Кім Чен Ина. На думку високопосадовців США, угода Путіна про взаємну оборону з Північною Кореєю може створити тертя з Китаєм, який довгий час був головним союзником цієї самітницької держави.

Тим часом Washington Post звернула увагу на те, що КНДР і так масово постачає зброю голодній на снаряди Росії. Натомість підписана між диктаторами угода лише формалізує торгівлю.

Тим часом речник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив, що у разі відправлення північнокорейських військ на територію України – вони стануть “гарматним м’ясом” в незаконній війні проти України.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *