12 Жовтня, 2024 1:20 pm

ЗСУ здійснили контратаку біля Часового Яру і вибили росіян: деталі від Bild

Потужна битва за місто триває кілька місяців.

Українські Збройні сили контратакували біля міста Часів Яру Донецькій області та вибили російських окупантів з мікрорайону “Канал”.

Про це повідомив експерт Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

“Українська армія відбила (або ніколи не втрачала) кілька вулиць у мікрорайоні “Канал” у Часовому Ярі”, – наголосив аналітик.

Своєю чергою, за його словами, війська РФ безуспішно контратакують селище Калинівка, розташоване на північ від “Каналу”. Раніше загарбники захопили його та підійшли до каналу Сіверський Донець – Донбас. Втім, згодом їх відкинули українські захисники.

Bild наголошує, що битва за Часів Яр, що на захід від Бахмута, триває вже кілька місяців. Місто стоїть на пагорбах, а також відокремлене від російських сил водним каналом Сіверський Донець – Донбас. Саме на сході за каналом розташований житловий мікрорайон “Канал” із багатоквартирними будинками.

Часів Яр / Карта: Bild / ©
Часів Яр / Карта: Bild

Раніше окупанти РФ намагалися обійти його з флангів та атакувати безпосередньо. За словами Рьопке, протягом якогось часу окупантам вдалося зайняти зруйновані будівлі, але зараз ЗСУ контратакували та вибили росіян звідти.

Нагадаємо, військовий експерт Сергій Грабський заявив: якщо окупантам вдасться захопити Новоолександрівку в Донецькій області, то це означає просування ворога в напрямку до дороги, яка поєднує Покровськ і Костянтинівку.

БИТВА ЗА ЧАСІВ ЯР: ЩО ТАМ НАСПРАВДІ ВІДБУВАЄТЬСЯ

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *