13 Жовтня, 2024 1:15 am

23-річний медик отримав тяжке поранення, рятуючи людей після ракетного удару

Медик Данило постраждав під час повторного ракетного удару росіян.

Медик прибув надавати допомогу пораненим після ракетного прильоту по Покровську на Донеччині і потрапив під повторний удар. Уламками йому прошило легені та перебило плече. Попри пекельний біль парамедик Данило керував власним порятунком – на місці йому наклали пов’язки і намагались зупинити кровотечу. Напередодні окупанти вдарили по Покровську двома ракетами “Іскандер- М”. П’ятеро людей загинули, більше чотирьох десятків отримали поранення.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Анастасії Невірної.

Медик Данило постраждав під час повторного ракетного удару російських терористів

“Я падаю, розумію, що у мене ліва рука не рухається та боляче і спині, я так собі думаю, що в мене пробита легеня”, – каже він. 

Данилові – 23 роки. Він парамедик у загоні поліції. Коли стався перший удар по Покровську вони з колегами примчали на допомогу. Встигли доправити перших поранених до лікарні. Знову повернулись на місце, аж тут другий приліт. Між ударами минуло 15-20 хвилин, каже хлопець.

Медик потрапив під повторний обстріл РФ / ©
Медик потрапив під повторний обстріл РФ

Данилові одразу взялись надавати допомогу. Він з усіх сил тримався, та підказував колегам, що робити далі. 

“Кажу – в мене пробита легеня ззаду, 100 відсотків, вони знімають бронежилет, я їм надаю команду, що у мене в рюкзаку є евазійна наліпка, вони одягають цю наліпку на спину, піднімають мене та кидають у машину”, – каже медик. 

З лікарні у Покровську Данила доправили до реанімації Дніпра у тяжкому стані. Загрози життю Данила вже немає, кажуть медики. Попереду кілька тижнів у лікарні та реабілітація. Сам перебуваючи у реанімації, він не перестає думати про інших поранених.

Двома ракетами “Інскандер-М” росіяни врили по приватному сектору Покровська. Вбили п’ятьох людей ще 41 мирного мешканця поранили. Серед постраждалих четверо дітей.

Життю медика нічого не загрожує / ©
Життю медика нічого не загрожує

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *