24 Вересня, 2024 5:27 pm

Кулеба закликав ЄС прискорити постачання військової допомоги Україні

На засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив на потребі пришвидшити постачання військової допомоги Україні, особливо в питаннях ППО, а також зауважив важливість прийнятого 14-го санкційного пакета проти РФ.

Про це Дмитро Кулеба написав у соціальній мережі Х.

На засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ він особливу увагу звернув на необхідність пришвидшення постачання військової допомоги Україні, а також розширення виробництва оборонної промисловості.

“Сьогодні я виступив на засіданні Ради ЄС у закордонних справах на запрошення Жозепа Борреля Я подякував 27 країнам-членам ЄС за схвалення переговорних рамок для України та Молдови. Наші переговори про вступ до ЄС розпочнуться завтра”, – повідомив він.

Кулеба згадує, що наголосив на важливості 14-го пакету санкцій ЄС для подальшого “удушення воєнної економіки Путіна”, а також “… привітав останні кроки ЄС щодо використання заморожених російських активів в інтересах України”.

“Окремо я наголосив на необхідності прискорення постачання військової допомоги, особливо в галузі протиповітряної оборони, та розширення оборонно-промислового виробництва, – наголошує Кулеба та додає: – Ми можемо і повинні перемогти російську агресію на українській землі, щоб забезпечити довгостроковий мир і стабільність у всій Європі”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *