24 Вересня, 2024 1:15 pm

СБУ затримала у Черкасах рекетирів, які вимагали гроші у сім’ї загиблого воїна ЗСУ

У Черкасах співробітники СБУ виявили та затримали рекетирів, що вимагали вигадані борги в розмірі до 5 млн гривень – ті вибивали гроші із сім’ї загиблого військовослужбовця ЗСУ.

Про це йдеться у повідомленні від Служби безпеки України.

Зауважується, що комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області разом з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

В результаті вдалося затримати рекетирів, які вибивали гроші із сім’ї загиблого воїна ЗСУ.

“Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинну групу, яка тероризувала і намагалась тримати в страху жителів Черкас. Серед потерпілих – родичі загиблих українських воїнів”, – йдеться у повідомленні із заувагою, що вдалося задокументувати факт вимагання 5 млн гривень з родини полеглого на фронті військовослужбовця.

Співробітники СБУ вказують:“Дізнавшись про те, що дружина військового та його 20-річний син отримали від держави грошову допомогу, учасники банди одразу вийшли на них аби забрати свій “відсоток””. Щоб залякати потерпілих, зловмисники переслідували молодика та погрожували зробити його інвалідом, а на матір чинили психологічний тиск через телефонні дзвінки”.

Крім того, додатково до грошової суми рекетири вимагали безпідставно визнати одного із них позашлюбним сином загиблого військового. Ось як пояснюють в СБУ ймовірну причину таких дій:

“… вони хотіли створити власну схему ухилення від мобілізації, щоб потім, прихопивши “вибиті” гроші, виїхати за кордон”.

Проте вдалося вчасно затримати двох учасників злочинної групи на гарячому – в момент, “… коли їм передавали частину “данини””.

За повідомленнями слідчих, рекетири з Черкас були місцевими кримінальниками, що спеціалізувались на вимаганні “боргів, що насправді не існують” з мешканців обласного центру.

“Наразі затриманим уже повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану)”, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що зловмисники перебувають під вартою – можуть отримати до 12 років тюрми з конфіскацією майна: “Триває розслідування для встановлення фактів можливої причетності банди до вчинення інших особливо тяжких злочинів”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *