Полтавські галушки з кисломолочним сиром: якщо не хочеться морочитися з вечерею
Знамениті полтавські галушки просто готуються і підкорять кожного українця. Вони смачні з будь-якою начинкою або взагалі без неї. А ми пропонуємо приготувати варіант із солоним сиром.
Для цієї страви не потрібно тонко розкачувати тісто, як для вареників, або готувати складну багатокомпонентну начинку. Галушки з сиром готуються по-справжньому просто, а якщо додати шкварки, то задоволення гарантоване.
Ліниві галушки з сиром і шкварками
Інгредієнти:
- сир – 600 г;
- борошно – 80 ;
- яйця – 3 шт;
- сіль, перець за смаком;
- сало – 100 г;
- цибуля – 1 шт;
- олія для смаження – 1 стол. л;
- зелень, сметана для подачі.
У велику миску вбити яйця, додати сир, посолити й поперчити за смаком. Сир краще брати домашній і високої жирності. Ретельно перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 10-15 хвилин. За цей час приготуйте засмажку.
Для засмажки наріжте сало кубиком і обсмажте на розігрітій сковороді з олією 2-3 хвилини. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і смажте все разом до золотистого кольору.
На вогонь поставте каструлю з водою і доведіть до кипіння. Розкачайте тісто в ковбаску, наріжте шматочками і всипте галушки в окріп. Варіть вироби, поки вони не спливуть. Подавайте сирні галушки із засмажкою, зеленню та сметаною.
Картопляні галушки з сиром
Інгредієнти:
- картопляне пюре – 350 г;
- борошно – 150 г;
- яйця – 2 шт;
- сир – 100 г;
- зелень за смаком;
- сіль, перець за смаком.
Картоплю відваріть до готовності та розімніть у пюре на воді. Посоліть і поперчіть, вмішайте одне ціле яйце і жовток другого.
Сир перетріть через сито або розімніть товкачем. Додайте яєчний білок, сіль і перець за смаком, рубану зелень.
З картопляного тіста розкачайте товсту “ковбаску”. Наріжте на тонкі кружальця, розімніть руками і всередину кожного викладіть начинку. Заліпіть краї тіста і сформуйте кульки.
Готові галушки відваріть у киплячій воді, поки вони не спливуть (3-4 хвилини). Подавайте із засмажкою, сметаною або з вершковим маслом.
Comments (0)