Окрошка по-українськи: рецепт освіжаючого супу на бульйоні
Якщо окрошка на кефірі або квасі вам уже приїлася – спробуйте цей варіант холодного літнього супу.
Освіжаюча окрошка – те, що потрібно в літню спеку. Але готувати її на квасі або кефірі стає вже нецікаво. Є й ті, хто взагалі не розуміє суп із подібними заправками. А як щодо бульйону? Окрошка на бульйоні з додаванням сметани виходить дуже поживною і смачною, а освіжає не гірше за класичну.
Окрошка – рецепт на курячому бульйоні зі сметаною
Інгредієнти:
- курячі стегенця – 2 шт. (можна взяти 1/2 курячого філе*);
- вода для варіння – 3,5 л;
- сіль – за смаком;
- картопля – 4 шт;
- яйця – 4 шт;
- огірок свіжий – 2 шт;
- кріп – пучок;
- зелена цибуля – пучок;
- сметана (або домашній майонез) – за смаком.
*Замість курки можна взяти індичку.
Як приготувати окрошку
Відваріть стегенця або філе до готовності, посоліть за смаком, бульйон, що вийшов, процідіть, остудіть. Відваріть картоплю і яйця. Наріжте однаковими кубиками картоплю, м’ясо, яйця і огірки. Подрібніть м’ясо, кріп і цибулю. Змішайте всі інгредієнти, додайте сметану і бульйон, доведіть до смаку сіллю. Відправте в холодильник на 3 години, щоб суп добре охолонув і настоявся.
Comments (0)