30 Жовтня, 2024 10:27 pm

Окрошка по-українськи: рецепт освіжаючого супу на бульйоні

Якщо окрошка на кефірі або квасі вам уже приїлася – спробуйте цей варіант холодного літнього супу.

Освіжаюча окрошка – те, що потрібно в літню спеку. Але готувати її на квасі або кефірі стає вже нецікаво. Є й ті, хто взагалі не розуміє суп із подібними заправками. А як щодо бульйону? Окрошка на бульйоні з додаванням сметани виходить дуже поживною і смачною, а освіжає не гірше за класичну.

Окрошка – рецепт на курячому бульйоні зі сметаною

Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 2 шт. (можна взяти 1/2 курячого філе*);
  • вода для варіння – 3,5 л;
  • сіль – за смаком;
  • картопля – 4 шт;
  • яйця – 4 шт;
  • огірок свіжий – 2 шт;
  • кріп – пучок;
  • зелена цибуля – пучок;
  • сметана (або домашній майонез) – за смаком.

*Замість курки можна взяти індичку.

Як приготувати окрошку

Відваріть стегенця або філе до готовності, посоліть за смаком, бульйон, що вийшов, процідіть, остудіть. Відваріть картоплю і яйця. Наріжте однаковими кубиками картоплю, м’ясо, яйця і огірки. Подрібніть м’ясо, кріп і цибулю. Змішайте всі інгредієнти, додайте сметану і бульйон, доведіть до смаку сіллю. Відправте в холодильник на 3 години, щоб суп добре охолонув і настоявся.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *