30 Жовтня, 2024 10:28 pm

Фаршировані квіти цукіні: проста і неймовірно смачна страва

Фаршировані фьорі – квіти цукіні – одна з найпопулярніших літніх страв, яку хоч раз потрібно спробувати.

Квіти цукіні, фаршировані сиром / ua.depositphotos.com
Квіти цукіні, фаршировані сиром / ua.depositphotos.com

Фаршировані квіти цукіні або фьорі – це страва італійської кухні (“fiori” з італійської – квіти). Традиційно для рецепта беруть свіжі нерозкриті квітки цукіні, але підійдуть також квіти кабачків або гарбуза. Їх можна наповнювати найрізноманітнішими начинками – моцарелою, рікоттою, анчоусами, каперсами. У Туреччині з квіток кабачка готують долму з начинкою з рису та овочів. Але ми зупинимося на старій добрій класиці – фаршировані квіти цукіні з сиром моцарелла. Вони настільки неймовірно смачні, що вам захочеться, щоб сезон цукіні був цілий рік!

Для цієї страви зазвичай обирають “чоловічі” квітки цукіні, кабачків чи гарбуза – на довгому тонкому черешку, які не плодоносять.

Квіти цукіні, смажені в клярі на сковорідці, пропонує приготувати професійний кулінар та італійка за походженням Крістіна Конте.

ВІДЕО ДНЯPlay Video

Раніше ми розповідали, що приготувати з кабачків на сковорідці і не тільки – піцу, суп або мафіни.

Фаршировані квітки цукіні – рецепт

Інгредієнти:

  • 40 г борошна;
  • ¼ ч. л. солі;
  • 80 мл води (можна взяти газованої);
  • 1 ч. л. молока;
  • 8 квіток цукіні;
  • 8 невеликих скибочок сиру моцарела (нарізати за розміром квіток);
  • 8 анчоусів (за бажанням);
  • олія.

Як приготувати квіти цукіні з сиром

Приготуйте кляр: змішайте борошно, сіль, молоко. Порціями додайте воду, збиваючи суміш вінчиком або виделкою. Збивайте протягом 2 хвилин, відставте в сторону. Видаліть маточку і стебло квіток, потім акуратно промийте їх і висушіть на паперовому рушнику.

Нічого страшного, якщо вони трохи порвуться або ви розкриєте їх повністю.

Помістіть шматочок сиру всередину кожної квітки (якщо ви розкрили квітки, то загорніть їх навколо сиру). За бажанням додайте анчоус поверх моцарели. Розігрійте сковороду з олією, вмочіть фаршировані цукіні в кляр, вийміть виделкою, дайте надлишкам кляру стекти. Викладіть на гарячу сковорідку й обсмажте протягом близько 2 хвилин з одного боку, а потім з іншого. Якщо трохи сиру витече, це не зіпсує кінцевий результат.

Після приготування перекладіть квіточки на тарілку з паперовим рушником – він вбере зайву олію.

Квіти цукіні в клярі можна їсти холодними, але вони набагато смачніші, коли гарячі!

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *