Чи буде наступ на Сумщину та Харків: ГУР про можливі плани ворога

Заступник начальника Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, генерал-майор Вадим Скібіцький припускає, що російська окупаційна армія готується до наступу на Харківську та Сумську області.

Про це в інтерв’ю виданню The Economist заявив заступник начальника Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Вадим Скібіцький.

Наступ РФ на північний схід України

За його словами, коли це може статися – залежить від міцності української оборони на Донбасі.

Проте Вадим Скібіцький припускає, що окупанти можуть піти в наступ наприкінці травня або ж на початку червня.

Скільки РФ залучила військ в Україні

Заступник начальника ГУР повідомив, що Росія залучила у війні в Україні 514 тис. особового складу своєї армії. Минулого місяця генерал армії США Крістофер Каволі заявив, що Кремль на війну кинув 470 тис. солдатів.

За словами українського розвідника, північне угруповання окупаційної армії, яке перебуває по той бік державного кордону від Харкова, зараз налічує 35 тис. осіб, але командування планує збільшити його до 50 – 70 тис. військовослужбовців.

А ще Росія формує дивізію резервів – від 15 тис. до 20 тис. осіб – яку можуть приєднати до основних сил.

На що вистачить такого угруповання

Вадим Скібіцький наголошує, що такої кількості недостатньо для захоплення великого міста. Такої ж думки дотримуються західні військові.

Проте таку кількість військових Росія може кинути на виконання меншого завдання.

– Швидка операція, щоб увійти і вийти – можливо. Але операція із захоплення Харкова чи навіть Сум – це зовсім інший рівень. Росіяни це знають. І ми це знаємо, – наголосив Вадим Скібіцький.

Нагадаємо, що 22 квітня росіяни ракетою вдарили по харківській телевежі. У місті та області зник телевізійний сигнал. У Повітряних силах заявили, що удар не був випадковий, адже ракета поцілила точно у вежу.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *