11 Жовтня, 2024 9:21 am

Як російський майор Докшин допоміг українським хакерам дістати документи РФ

Активісти відомої хакерської групи “Кібер Спротив“, які зламують електронні пошти російських офіцерів, політиків, військових інженерів та пропагандистів у промислових масштабах, передали у розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm черговий масив даних. Приблизно 99% добутих даних не підлягає розголошенню і використовується Силами оборони України для ефективного знищення агресора та довгострокового добування розвідувальної інформації. Але 1% даних, які не мають оперативно-тактичного або стратегічного значення можуть викладатись публічно для інформування широкої аудиторії про певні тенденції.

І порівняно невеликою “рибиною”, яка потрапила у тенета українських хакерів та яку можна показати публічно, став російський майор Докшин, що очолює військову автоінспекцію в одному із районів Московської області РФ.

(рос. – Докшин Александр Валерьевич, 13.10.1988, тел. 79182858176, aleksandrdkshin@rambler.ru, dokshin88@list.ru, VK на псевдо “Александр Курский” https://vk.com/id24178192 (архів)

Мабуть, окремо варто подякувати дружині майора Докшина – Марії Докшиній, яка у свій час виклала доволі багато фото поруч з її чоловіком у парадній військовій формі (архів), який ще в 2013 році вже “не довіряв фотографам” та намагався “анонімізуватись” під акаунтом на псевдо “Александр Курский“.

Після попередньої OSINT-розвідки військової цілі у справу вступили хакери і зламали електронні пошти та телефон майора. І як виявилось, там він зберігав не тільки власні секрети від дружини, але і деякі документи з грифом доступу “Для служєбного пользованія” Західного військового округу РФ.

Із загальної розсилки в Докшина лишились і копії документів, які регулюють соціальну нерівність в армії РФ, закріплену на рівні директив, а також вказівки на заборону певної термінології, що стосується втрат особового складу. Так додаткових надбавок, які мають військовослужбовці частин та підрозділів ЗС РФ позбавлені контрактники та мобілізовані підрозділів так званих “ЛНР” та “ДНР”. А також “безвісті відсутні”, до категорії яких російське командування часто приписує загиблих, щоб не робити виплати членам їх родин.

Останній список до наказу є додатком-прикладом, тому з нього нас цікавлять не прізвища, які наведені у довільній формі, а саме графа 7: “недопущення включення в наказ відомостей припинення виплат відомостей, що містять державну таємницю“. Тобто заборонено в графі 7 писати “погиб“, “лечение“. А замість цього введено формулювання: “виключений зі списків особового складу“.

Загалом варто подякувати майору Докшину і за інші документи, які стосуються його безпосередньої роботи та покищо не підлягають розголошенню. Завдяки йому у військових частинах московської області РФ буде відбуватись багато цікавих подій.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *