11 Жовтня, 2024 5:17 am

“Відчувається жорстока несправедливість”: у ЗСУ вказали на недолік закону про мобілізацію

Українські воїни бачать, що у частинах не вистачає професіоналів, зазначив наш захисник.

Мобілізація в Україні триває, і у Збройних силах вважають, що відчутна серйозна несправедливість стосовно деяких військових, оскільки оновлений закон щодо мобілізаційних заходів не передбачає демобілізацію.

Такою думкою поділився український воїн Олексій Тарасенко з Associated Press. “Відчувається жорстока несправедливість щодо людей, які воюють два роки, і, звісно, це дуже негативно впливає на психологічний стан бійців та їхніх родин”, – заявив він.

Захисник підкреслив, що попри втому, його побратими зрозуміли думку генералів. “Ми вже бачимо, скільки не вистачає людей, особливо професійних військ у частинах. І просто пускати демобілізувати таких професійних людей, які багато пережили, було б неправильно”, – сказав він.

У центрі уваги мобілізація 2024 – сьогодні це варто знати

Спершу оновлений проект закону щодо мобілізації містили положення про демобілізацію військових через 36 місяців служби. Згодом пункт про демобілізацію воїнів вирішили вилучити, щоб не ослабити ЗСУ. Повідомлялося, що Міноборони України працює над окремим законом, який передбачатиме проведення демобілізації.

Варто зазначити, що новий закон про мобілізацію набув чинності 18 травня набув. Зокрема, у документі йдеться, що всі військовозобов’язані (чоловіки та жінки-медики, яким 18-60 років) і резервісти упродовж 60 днів повинні оновити свої персональні дані. Це можна зробити через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, центри надання адмінпослуг або через застосунок “Резерв+”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *