11 Жовтня, 2024 5:18 am

Вже 260 тисяч українців оновили дані через застосунок “Резерв+”, – речник Міноборони

У застосунку “Резерв+” оновили свої дані у 80 разів більше громадян, аніж у ЦНАПах.

Вже близько 260 тисяч українських громадян оновили дані через мобільний застосунок “Резерв+”.

“Якщо говорити про застосунок “Резерв+”, про новий сервіс, який запустився 18 травня і фактично одразу викликав великий ажіотаж, то там близько 260 тисяч українців уточнили свої дані, оновили свої дані по суті”, – речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін сказав в ефірі телеканалу “Київ24.News”.

Зокрема, речник підкреслив, що через застосунок “Резерв+” у 80 разів більше людей оновили дані, аніж це було зроблено через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи). Водночас, наразі немає остаточної статистики щодо Територіальних центрів комплектування, бо процес постійно триває і громадяни оновлюють дані.

Мобілізація в Україні – оновлення даних

Як повідомляв УНІАН, з 18 травня, з набуттям чинності оновленого закону про мобілізацію, в Україні запрацював мобільний застосунок “Резерв+” для військовозобов’язаних, призовників та резервістів з метою оновлення облікових даних. Всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів – до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані. 

Адвокат Олег Леонтьєв зауважує, що додаток “Резерв+” не може замінити Електронний кабінет військовозобов’язаного. 

“В законі зазначено, що має бути створений Електронний кабінет військовозобов’язаного. Я з нетерпінням чекав на створення цього кабінету, але його так і не дочекався. Натомість нам тільки зробили додаток на мобільний телефон. Додаток – це не є ні в розумінні закону “електронний кабінет” і в фактологічному розумінні “електронний кабінет”. Додаток не може замінити електронний кабінет”, – зазначив Леонтьєв.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *