10 Жовтня, 2024 11:25 pm

Краще робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

Він припустив, що у деяких європейських політиків схопило серце після заяви Макрона про відправку військ НАТО в Україну.

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.

Таку заяву зробив колишній міністр оборони США Роберт Гейтс, передає Голос Америки. “Мабуть у деяких європейських лідерів схопило серце, коли Макрон заявив про відправку військ НАТО”, – поділився думкою Гейтс.

Екс-посадовець висловив переконання, що таку можливість виключати не варто, але і не “треба про неї відкрито говорити”.

ВІДЕО ДНЯPlay Video

“Мене непокоїть, що наш уряд забагато говорить, як і інші деякі уряди. Інколи краще робити і не казати, що ти це робиш”, – підкреслив він.

“Гадаю тема введення військ НАТО до України викликає значне занепокоєння всередині країни і не лише в США, але й в Європі”, – підсумував експерт.

Гейтс наголосив на важливості в наступні кілька тижнів доставити в Україну засоби протиповітряної оборони, артилерію та ракети, щоб ЗСУ змогли стримати російський наступ на сході і встановити міцну лінію оборони.

Колишній глава Пентагону назвав ситуацію на фронті в Україні “достатньо зловісною”, вказавши на просування окупантів і повідомлення про швидке поповнення Росією кількості військових. “Росіяни мають зараз більше військ в Україні, ніж на початку війни”.

Загалом Гейтс закликав американських політиків краще пояснювати пересічним американцям, чому їх має турбувати війна РФ проти України.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *