Українцям завтра також вимикатимуть світло: у які години

Завтра, 17 травня, по всій території України знову будуть застосовані графіки відключення електроенергії.

За даними компанії, графіки погодинних відключень для побутових та промислових споживачів будуть діяти по всій Україні з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00.

Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна буде в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

“Причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня”, – пояснили в компанії.

Ситуація в енергетиці

Росіяни навесні цього року суттєво пошкодили енергетику України. Але українським енергетикам вдавалося уникати дефіциту завдяки імпорту електроенергії з Європи. Останніми днями через різке похолодання та використання обігрівальних приладів в Україні почався помітний дефіцит електроенергії. Вже третій день по різних регіонах країни застосовують графіки відключень електроенергії.

В інтерв’ю РБК-Україна голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький розповів про причини нестачі електроенергії в Україні та як можна відновити нормальне електропостачання.

За даними компанії відключення можуть протриматись в Україні до осені, однак застосовуватимуть їх не щодня.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *