“Ми точно вистоїмо”: комбат 92-ї ОМБр Федоренко – про ситуацію на Харківщині

За словами Юрія Федоренка, противник буде посилювати ударно-штурмові дії.

В ЗСУ очікують, що у Харківській області противник буде посилювати ударно-штурмові дії, підтягувати резерви і перегруповуватися. Про це в ефірі “Еспресо” сказав командир Батальйону ударних БпАК “Ахіллес” 92-ої окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

За його словами, у ворога є невеличкий “люфт” по часу – півтора місяця, коли Сили оборони отримають максимальну кількість засобів у рамках загальновійськової допомоги.

“Тоді на більшості відтинках ми зможемо позбавити ворога (можливості – УНІАН) вчиняти ударно-штурмові дії. Саме тому найближчі півтора місяця противник буде достатньо активно проводити ударно-штурмові дії в Харківській області”, – зазначив військовий.

Він підкреслив, що це потрібно розуміти, зокрема харків’янам, які проживають у місті.

“Потрібно дослуховуватися до сирен, бути максимально уважними і обережними, уникати місць скупчення людей і все-таки намагатися дбати про себе, з точки зору безпекового плану. Всі звикли вже до війни, звикли до прильотів, але до укриття потрібно прямувати завжди”, – закликав Федоренко.

Він також вважає, що росіяни мають намір повністю знищити українську державність. При цьому у ворога є поетапність окупації українських територій. Водночас пріоритетними областями для ворога залишаються Донецька і Луганська.

“Щоб противнику, на його думку, максимально активно рухатися Донецькою і Луганською областями, потрібно було певну кількість сил та засобів, які приймали участь в бойових діях на цих напрямках, відтягнути в інше місце. Інформаційна пропаганда в Російській Федерації це підтримує, мовляв Харків – дуже важливе місто. Тому вони почали переходити державний кордон і штурмувати позиції саме в Харківській області. Для нас це також надзвичайно важливе стратегічне місто. Тому так чи інакше, Сили оборони будуть задіювати там резерви”, – каже комбат 92-ї ОМБр.

Водночас військовий прогнозує, що ворог не буде мати значних тактичних успіхів на полі бою.

“До зустрічі противника готувалися. Це стосується інженерно-фортифікаційних споруд і кількості сил та засобів, які задіяні для оборони Харківської області. Також через міжнародну військову допомогу ми будемо мати можливості бити основні засоби противника більш ретельно. А це авіація, яка застосовує керовані авіабомби, різні пускові установки, які обстрілюють як місто Харків, так і прифронтовому, фронтову територію. Тому буде складно, але ми точно вистоїмо”, – запевнив Федоренко.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *