Невідомі погрожують журналісту Ткачу після публікації розслідування “Непридатні”

Журналісту “Української правди” Михайлу Ткачу, а також іншим працівникам видання погрожують невідомі особи.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться в заяві редакції УП.

Так, 10 травня в одному з месенджерів Ткачу прийшло повідомлення від особи, яка представилася Олександром Cлобоженком. Слобоженко був героєм розслідування “Непридатні”. Той запропонував йому “укласти мирову” за грошову винагороду. Текст повідомленні закінчив словами “Не советую тянуть с ответом. Воевать я тоже умею”.

11 травня протягом дня була низка спроб входу в акаунт Monobank Ткача з боку сторонніх осіб. Згодом він почав отримувати десятки дзвінків з невідомих номерів та смс з кодами авторизації з банківських та кредитних установ.

13 травня на e-mail щонайменше 10 співробітників УП надійшли листи з погрозами: “Я уже писал об этом Ткачу, но видимо до него не дошло, сделаю попытку донести мысль в последний раз. Иногда умение вовремя закрыть рот спасает жизни. Мое предложение закрыть вопрос миром в силе, я жду ответ. С.”

Такі повідомлення надсилали не лише на редакційні, а й на особисті e-mail журналістів 

Видання розцінює ці дії як спробу впливу та залякування як Михайла Ткача, так і інших співробітників УП.

УП звернулася до правоохоронців із заявою про спроби тиску, погрози та перешкоджання журналістській діяльності і просить встановити особу відправника цих листів.

Розслідування “Непридатні”

У квітні 2024 року журналіст Михайло Ткач опублікував розслідування. У ньому йшлося, що група молодиків з України, які виїхали за кордон як не придатні до військової служби або волонтери, веде розкішне життя під час війни. Зокрема, там фігурував 25-річний столичний мільйонер Олександр Слобоженко. 

Компанія “непридатних до військової служби” молодиків з України веде розкішне життя за кордоном.

Група молодиків з України, які виїхали за кордон як непридатні до військової служби або волонтери, веде розкішне життя під час війни.

“На перший погляд може здатися, що цей матеріал про розкішні відпустки під час війни – насправді він про мобілізацію”, – зазначає Ткач.

Журналіст натрапив у інстаграм на ось це фото, датоване серпнем 2022 року. 

Слобоженко розслідування

Чотирьох молодиків призовного віку на цьому фото з італійських Альп, за інформацією джерел УП в правоохоронних органах, троє – непридатні для військової служби і, відповідно, зняті з військового обліку, а четвертий виїхав за допомогою волонтерської системи “Шлях”.

https://youtube.com/watch?v=EISpwg1RUCM%3Fsi%3DM8e9LsD4F1kefi6R

“Після ухвалення закону про мобілізацію нерівність, відпустки через систему “Шлях”, “білі” квитки у заможної половини країни та інші ганебні явища точно вплинуть на нашу обороноздатність”, – наголошують автори матеріалу. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *