Яйця по 17 грн для ЗСУ: ексчиновник МО отримав посаду в МЗС

У щорічній декларації за 2023 рік Замлинський вказав свою нову посаду у МЗС. За даними ЦПК, ймовірно призначення відбулося на початку 2024 року.

Ексзаступника міністра оборони з питань фінансів та внутрішнього аудиту Ростислава Замлинського призначено послом з особливих доручень Міністерства закордонних справ. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Зазначається, що у щорічній декларації за 2023 рік Замлинський вказав свою нову посаду у МЗС.

За даними ЦПК, ймовірно призначення відбулося на початку 2024 року.

У Центрі протидії корупції  нагадали, що саме Замлинський, будучи на посаді заступника Олексія Резнікова, опікувався фінансовими питаннями і в 2022-2023 роках погоджував контракти із закупівлі харчів для Сил Оборони за завищеними цінами, зокрема контракту із “яйцями по 17”.

“Безумством є призначити послом з особливих доручень посадовця, який закривав очі на корупційне пекло в держазакупівлях Резнікова. Якщо ж посадові обовʼязки Замлинського в будь-якій спосіб стосується зброї – таке рішення є злочинним”, – зазначив голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

Нагадаємо, видання ZN.uaопублікувало матеріал про те, що Міноборони нібито закуповує продукти вдвічі-втричі дорожче, ніж вони коштують у магазинах Києва.

Тодішній голова Міноборони Олексій Рєзніков відкинув звинувачення, пояснивши скандал низкою помилок у договорах. Він також назвав ситуацію “штучною інформаційною атакою під вигаданим приводом”. Проте директор департаменту закупівель Міноборони був звільнений.

Пізніше Резніков визнав помилки у контракті щодо харчування ЗСУ.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *