28 Вересня, 2024 12:26 am

Помер телеведучий Філ Донаг’ю: вважається, що він заснував жанр токшоу

Популярний американський телеведучий Філ Донаг’ю помер. Йому було 88 років.

Ведучий токшоу Філ Донаг’ю помер – що відомо

Повідомляється, що Філ Донаг’ю помер після тривалої хвороби. Його не стало вдома в оточенні сім’ї.

“Донаг’ю помер у себе вдома в оточенні сім’ї, включно з дружиною Марло Томас, з якою він прожив 44 роки, сестрою, дітьми, онуками та улюбленим золотистим ретривером Чарлі”, – повідомили близькі ведучого.

Що відомо про Філа Донаг’ю

Філ Донаг’ю кардинально змінив телебачення, порушуючи спірні питання перед живою аудиторією. Вважається, що саме завдяки йому з’явився такий жанр, як токшоу.

Філ Донаг’ю, відомий американський журналіст, телеведучий та режисер

Його програма, яка стартувала 1967 року, називалася Шоу Філа Донаг’ю. У ній ведучий порушував соціально важливі теми та спілкувався з глядачами в залі. Шоу транслювалося на національному телебаченні 29 років – останній ефір відбувся у вересні 1996 року.

У липні 2002 року шоу повернулося в ефір, проте через вісім місяців його закрили нібито через низькі рейтинги. Після скасування програми Філ став співрежисером і продюсером документального фільму Тіло війни (2007 рік).

Філ Донаг’ю – один із найвпливовіших ведучих токшоу, його називають королем денних розмов. Його шоу отримало 20 премій Еммі – 10 за видатного ведучого і 10 за саму програму.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *