У Луганську та Макіївці є прильоти по базах і складах окупантів: куди і чим могли влучити ЗСУ

Ввечері неділі, 4 серпня, у тимчасово окупованих Луганську та Макіївці зафіксовано прильоти по базах російських загарбників, які вони розгорнули на промислових об’єктах

Про це повідомляє журналіст Денис Казанський.

О 16:21 з’явилась інформація про те, що у Луганську повідомляють про прильот, та фото, на якому видно хмару диму.

“На місці прильотів у Луганську підіймається густий чорний дим. Почалась сильна пожежа. Повідомляється про вторинні детонації. Схоже на влучання у склад боєприпасів”, – згодом написав Казанський. 

Пізніше він повідомив, що у Макіївці на Донеччині також прильот по базі російських окупантів на одному з промислових підприємств міста.

Голова Луганської ОВА Артем Лисогор також відреагував на інформацію про влучання в обласному центрі. Він написав, що у Луганську горить на 100-му машинобудівному заводі.

“Сьогодні по обіді, як повідомляють окупаційні ЗМІ, в цьому місті пролунало 12 вибухів. Пишуть про незрозумілу окупантам “комбіновану бавовну”.

Розквітнути їй дозволила російська система ППО, яка збиває все тільки для телевізійних сюжетів та телеграм-каналів”, – написав Лисогор.

Він зазначив, що на заводі окупанти зазвичай ремонтують та зберігають військову техніку.Play Video

Денис Казанський опублікував відео, на якому видно, як далеко розповсюджується дим після влучання по заводу.

“У Луганську потужна пожежа після прильоту по території 100-го машинобудівного заводу. Чорним димом заволокло весь горизонт. На заводі розміщуються російські військові та їхні військові склади”, – написав журналіст.

Куди й чим могли влучити ЗСУ

Пізніше у Militarnyi припустили, що для ударів по Луганську могли застосовуватись ракети Storm Shadow/SCALP.

“Засіб ураження офіційно не розкривається, однак на одному з відео від місцевих жителів чути звук реактивних двигунів, тож можна припустити, що використовувалися крилаті ракети Storm Shadow/SCALP”, – йдеться у повідомленні.

Так званий голова Луганської області Леонід Пасічник завив, що по місту нібито запустили 8 ракет ATACMS та 4 Storm Shadow.

За даними OSINT-дослідників “OSINT з Гарбузом” ймовірно ураженими об’єктами є Луганське вище військове авіаційне училище штурманів, Луганський Машинобудівний завод та завод “Донец”, де знаходилася база окупантів.

А OSIN-спільнота “КіберБорошно” інформує, що крім того під ударом опинився завод “Трикотажник”, де також знаходилася база окупантів та склад боєприпасів.

“Гігантські стовпи диму та звуки вторинної детонації на фото-відео матеріалах від очевидців підтверджують те, що удари завдавалися по складах, на яких окрім боєприпасів могли знаходитися паливно-мастильні матеріали”, – зазначають у Militarnyi.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *