30 Вересня, 2024 10:30 pm

Пташка з Азовсталі показала, як виглядала у російському полоні

Українська захисниця Катерина Поліщук із позивним “Пташка” розповіла про знущання в російському полоні та показала фото звідти

Про це вона повідомила в Instagram.

“Так я виглядала в полоні. Це був лише початок. Далі були допити, знущання, приниження, багато фото, де я роздягнена, одягнена, з усіх сторін, фото всіх шрамів, налаштування проти мене інших полонених, маніпуляції, інтервʼю”, – пише українська захисниця.

Крім цього, Поліщук згадала про наслідки російського полону, які вона відчула після обміну – проблеми зі здоровʼям, ПТСР (посттравматичний стресовий розлад), затяжна депресія, соціофобія та повна ізоляція від спілкування з людьми.

“Через два роки після звільнення. Це 4 місяці. Мої брати та сестри знаходяться там вже більш як два роки. Їх щодня катують та морять голодом, знущаються і принижують, ґвалтують і вбивають. Хіба щось варте більшої уваги, ніж життя людей, готових віддати життя за ваш спокій?” – написала Поліщук.

Детальніше про Катерину Поліщук на псевдо Пташка

Катерина Поліщук з травня 2022 року перебувала у полоні російських окупантів. 19 вересня разом із побратимами була повернута до України в рамках обміну. Дівчина родом з Тернопільщини. На Азовсталі вона не лише рятувала життя бійців, але й підтримувала бойовий дух побратимів, співаючи патріотичні пісні у бомбосховищах заводу. У січні Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний   нагородив дівчину нагрудним знаком “За сприяння війську”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *