29 Вересня, 2024 2:23 pm

Олександр Хижняк вийшов у фінал Олімпіади-2024 з боксу і гарантував щонайменше “срібло”

У фіналі 7 серпня українець битиметься з казахстанцем Оралбаєм.

Олександр Хижняк гарантував щонайменше “срібло” Олімпійських ігор-2024 з боксу — вийшов до фінального поєдинку в категорії до 80 кг.

Чинний срібний призер у вазі до 75 кг стартував у Парижі з двох перемог: із рахунком 5:0 здолав угорця Пилипа Акімова та бразильця Вандерлея Перейру, гарантувавши собі щонайменше “бронзу” олімпійського турніру.

У півфіналі Хижняк зустрічався в ринзі з кубинцем Арленом Лопесом, чинним володарем “золота” у напівважкій вазі, який напередодні мав складний бій з узбекистанцем Турабеком Хабібуллаєвим — мінімально переміг 3:2.

Як пройшов півфінал Олександра Хижняка?

  • Хижняк зі старту першої 3-хвилинки атакував кубинця та продовжив пресингувати до завершення раунду. Лопес завдавав разючих контратак і виграв перший раунд — схилив на свій бік чотирьох суддів із п’яти.
  • Другий раунд за записками арбітрів завершився на користь Хижняка — три судді зарахували перемогу Олександру, що залишався активнішим з двох боксерів у ринзі.
  • У заключному раунді всі п’ятеро суддів порахували на користь Хижняка — українець прямує до другого олімпійського фіналу в кар’єрі.
Олександр Хижняк вийшов у фінал Олімпіади-2024 з боксу і гарантував щонайменше "срібло"

Хижняк святкує перемогу над Лопесом у півфіналі Олімпійських ігор. REUTERS/Peter Cziborra

У фіналі середи, 7 серпня, Хижняк боксуватиме за “золото” з представником Казахстану Нурбеком Оралбаєм.

Що відомо про наступного суперника Хижняка?

  • На Олімпіаді-2024 здобув дві мінімальні перемоги — 3:2 проти австралійця Каллума Пітерса (1/8 фіналу) і домініканця Крістіана Піналеса (півфінал). У чвертьфіналі здолав азербайджанця Мурада Аллахвердієва (5:0).
  • Чемпіон світу серед аматорів 2023 року в напівважкій вазі. Бронзовий призер Азійських ігор-2022.
  • 24-річний Оралбай проводить дебютні Олімпійські ігри в кар’єрі, куди відібрався з кваліфікаційного березневого турніру в Італії.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *