24 Вересня, 2024 9:27 am

Окупанти влучили у “Бредлі”: семеро членів екіпажу встигли вискочити з палаючої 34-тонної машини, – Forbes

Pосійські загарбники поцілили в бойову машину “Бредлі” поблизу Покровська. Там 12 тисяч воїнів ЗСУ стримують 40-тисячну армію росіян.

Російські окупанти прямим влучанням пошкодили бойову машину “Бредлі”. Про це повідомляє Forbes. 

Удар по Бредлі: подробиці

Видання пише, що подія відбулася біля Покровська, де очолює українську оборону одна з найкращих бригад української армії – 47-а механізована бригада. За інформацією джерела, у п’ятницю 47-а механізована бригада вирушила до російських військ на схід від Покровська, стріляючи під час цього з 25-міліметрової автоматичної гармати. Російська протитанкова ракета влучила в нього прямо спереду, знерухомивши 34-тонну машину. Семеро членів екіпажу встигли вискочити з палаючого “Бредлі” та відійшли назад до ліній оборони.

Видання зазначає, що 47-а механізована бригада – головний оператор важкої бронетехніки українського і американського виробництва. Проте росіяни розробили нову тактику ураження бойових машин піхоти М-2 “Бредлі”. Поки потужні плануючі бомби завдають ударів по тилу, російські розвідники на мотоциклах розвідують українські позиції ближче до лінії зіткнення.

Коли вони помічають українську машину, туди під’їжджають російські протитанкові ракетники. “За останні кілька днів кількість протитанкових ракет, випущених військовослужбовцями по позиціях Сил оборони, значно зросла”, – інформує видання з посиланням на українську аналітичну групу DeepState.

Зазначимо, що загалом Україна отримала від США 190 бойових машин “Бредлі”. Станом на червень 2023 року окупанти знищили 17 одиниць “Бредлі”.

12 тисяч українців проти 40 тисяч росіян

Крім того, Forbes інформує, що російські війська мають велику чисельну перевагу, рухаючись на Покровськ, ключовий український опорний пункт у Донецькій області. Росія втрачає більше військ і техніки, ніж може дозволити собі в довгостроковій перспективі, але попри це, країна-агресор все ще має більше військ і техніки, ніж Україна, і загарбники користуються цією чисельною перевагою, щоб атакувати Покровськ. Окупанти зосередили близько 20 полків і бригад на своєму широкому виступі на схід від Покровська. Йдеться загалом про потенційно 40 000 військових. Їхнє просування намагаються уповільнити лише шість українських бригад чисельністю близько 12 тисяч.

“Українське командування хвилюється. Російське командування продовжує перекидати війська та техніку до виступу. Що буде далі – незрозуміло. Для українців промінь надії в штормі, що насувається, полягає в тому, що міську місцевість легше захищати. Чим ближче росіяни підходять до Покровська, тим важче буде підтримувати їх наступ”, – зазначає видання.

Нараз поточні темпи просування противника в напрямку Покровська сповільнюються через близькість до населених пунктів. Однак для українських сил це слабка втіха, адже вони роками боролись, щоб не пустити противника до Покровська, а тепер змушені спостерігати, як ворог наближається все ближче.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *