23 Вересня, 2024 3:20 pm

Українські добровольці знищили групу елітних спецпризначенців РФ: подробиці бою

Група добровольців з розвідбату Сухопутних військ ЗСУ знищила офіцерську диверсійну групу елітних ССО ЗС РФ. Це сталось 28 липня біля села Мхи Семенівського району Чернігівської області.

Українські добровольці знищили групу елітних спецпризначенців РФ: подробиці бою

Подробиці цієї операції розповів журналіст Юрій Бутусов. Він зазначив, що росіяни мали якісне спорядження, були одягнуті у камуфляжну форму, автомати у кожного були з оптичними прицілами та глушниками, також вони мали велику кількість боєприпасів і були готові до бою.

Як українська розвідгрупа виявила і ліквідувала ворожу ДРГ

Росіян знищила українська розвідгрупа, яка складається із добровольців, які мобілізувались у 2022 році, та пройшли якісну підготовку. Це не перший бій цієї нашої розвідгрупи з російськими диверсантами, але 28 липня вперше така група була знищена у повному складі, зазначив Юрій Бутусов.

Йдеться про ліквідацію групи “Сенеж”, це “еліта еліт” російської армії, воїни, які пройшли ретельну підготовку. Згідно з даними з російських джерел, у складі знищеної групи були тільки офіцери, три з них у званні майорів, один капітан, один – старший лейтенант. Звання та ім’я шостого уточнюється.

“Під час бою на місці було знищено 5 російських диверсантів, ще один поранений росіянин намагався втікти, але далеко не пройшов та стік кров’ю”, – написав журналіст.

https://t.me/ButusovPlus/12285?embed=1

Юрій Бутусов додав, що знайти диверсійну групу у глухому лісі за відсутності щільної лінії фронту – це все одно, що знайти голку у копиці сіна, а знищити за таких умов групу – означає проявити надзвичайні здібності.

“Бій група на групу відбувався на короткій дистанції, у щільному лісовому масиві, допомога до наших бійців не могла дійти швидко, все вирішили високий рівень вогневої підготовки, правильна тактика, а головне – характер українських воїнів, які рішуче пішли вперед, діяли злагоджено як одна команда. Під час бою російські війська намагались надати вогневу підтримку диверсантам.

Групу “Сенежа” підтримали кілька дронів та артилерійська батарея, які діяли з території Брянської області. Але підрозділи ОК “Північ” завдали у відповідь кілька точних ударів по позиціях на території РФ, ворог зазнав втрат і російська артилерія була подавлена, уражена одна гармата”, – зазначив журналіст.

Мінус 5 офіцерів: спрацювала засідка Сил оборони

Керівництво Сил спеціальних операцій РФ визнало за доцільне приховати факт загибелі своїх військовослужбовців, які діяли у складі диверсійно-розвідувальної групи на території Чернігівської області.

Таке рішення у Росії прийняли на тлі подій у Малі, де повстанці-туареги розгромили колону найманців ПВК “Вагнер” та вбили десятки російських бойовиків. Тому тепер будь-які невдалі операції замовчують. Про це повідомив близький до російських силовиків Telegram-канал “ВЧК-ОГПУ”, при цьому російська пропаганда приховує цю інформацію.

За інформацією каналу, 28 липня цього року група фахівців 322-го Центру спеціальних операцій (“Сенеж”) потрапила в засідку під час виконання диверсійно-розвідувальних завдань у Семенівському районі Чернігівської області.

Серед загиблих:

  • гвардії капітан Ларіонов В’ячеслав Андрійович;
  • гвардії майор Асанов Михайло Олександрович;
  • гвардії капітан Солдаткін Віктор Юрійович;
  • гвардії старший лейтенант Головченко Валерій Олександрович;
  • гвардії майор Поспєлов Андрій Іванович.

“Ціною загибелі цих військовослужбовців стало бажання заступника начальника Центру полковника Дмитра Павловича Мірошникова (відомого під позивним “Майстер”) вчергове знайти привід вислужитися перед командиром ССО Валерієм Флюстіковим в надії отримати довгоочікуване підвищення”, – зазначив канал.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *