Наступ не на Харків: експерт заявив про загрозу для двох інших міст

Зараз ворог перекидає резерви в напрямку Сумської та Харківської областей.

У Росії поки шо немає достатньо військ для наступу на Харків, однак є загроза просування ворога до двох інших міст області.

Таку думку висловив військовий оглядач Денис Попович.

Експерт дав свою оцінку тому, чи зможуть російські війська захопити Харків та як можуть розгортатися події найближчим часом. Зокрема, Попович зазначив, що варто ще очікувати схожий дій з боку ворога на напрямку Сумщини.

“Загальна оцінка вона є вірною – це відволікання військ української армії від інших напрямків для того, щоб розтягнути резерви. А цих резервів у нас і так через певні причини доволі небагато. Тут треба буде дивитися, що буде далі”, – пояснив оглядач плани загарбників.

На його думку, далі можливі три варіанти розвитку подій.

“Перший – [ЗСУ ворога – ред.] відіб’ють – те, що зараз відбувається. Другий – ворог буде проводити рейдові дії – там захоче прорватися, там захоче прорватися. Він займе якусь територію, така версія звучала, [щоб створити] буферну зону для того, щоб постійно відтягувати наші резерви”, – розповів Попович.

Ще одним варіантом він назвав спроби просування російських військ на Вовчанськ. Адже зараз ворог перекидає резерви в напрямку Сумської та Харківської областей.

“Це місто вчора так само було під артилерійським ударом. І це не дуже добре, оскільки Вовчанськ – це про Куп’янськ. Якщо [ворогу] вдасться просуватися в бік Вовчанська, особливо якщо вдасться його захопити, і далі [йти] вперед, то постає загроза для Куп’янська, який зараз так само знаходиться під тиском, але з іншого боку”, – пояснив експерт.

Однак, зауважив він, “це не про Харків все”. Тобто військ для того, щоб наступати на Харків, РФ зараз не має.

“Боялися, що [цей наступ] означає штурм Харкова, багато питань було. Це не про Харків. Цілком можливо, що це може бути про Вовчанськ і далі про Куп’янськ“, – попередив про загрозу оглядач.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *