7 Жовтня, 2024 11:26 am

Чи зможе ворог прорватись до Харкова під час наступу в області – пояснює Черник

Російський наступ на півночі Харківської області наразі супроводжується турбуючими операціями зі спробами вести бої, але можливостей у РФ просунутись до обласного центру в найближчій перспективі немає.

Про це розповів полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Петро Черник.

Наступ на Харківщині: чи може РФ дійти до Харкова

– На мій погляд, вони зараз здійснюють так звані турбуючи операції за принципом “зайшов-вийшов”. На кілька кілометрів зайшли, що зараз і зробили. Вступили з нами у бої, однак я твердо переконаний що великого проривного потенціалу, щоб пройти 40 км, у них нема, – каже експерт.

Аргумент про 40 км Черник підкріплює нагадуванням, що окупанти намагались захопити Авдіївку в діаметрі 5-8 км протягом 10 років, а активна фаза боїв за місто на Донеччині тривала більше ніж 4 місяці.

– За тих 4 місяці вони втратили більш ніж 15 тисяч убитими. Спокійно множимо на 3 і бачимо, який це велетенський корпус. Практично 50 тисяч. Якщо 748 броньованих машин поділити на 102, бо так комплектується штатний полк, це більше ніж 7 полків. І танків 364, якщо ділити на 94, бо це штатний танковий полк то маємо майже 4 полки, – каже він.

Петро Черник додає, що можна ствердно казати, що Росія втратила у спробі захопити Авдіївку дві великі дивізії.

Військовий експерт нагадує, що на початку війни, коли окупанти були готові, і ще коли не було нічого заміновано і не було фортифікацій, то російська армія ледь-ледь урвалися у Харків.

– І то, ми їх звідти дуже швидко і якісно вибили, – каже він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *