“Хочу стати частиною цієї історії”: українська акторка розповіла про службу на фронті

Вона з початку війни була волонтеркою.

Українська акторка Неллі Чорба з початку повномасштабного вторгнення пішла в ЗСУ. 22-річна дівчина розповіла про службу та як зараз змінилося її життя. 

До війни Неллі навчалася в театральному університеті ім. Карпенка-Карого та мріяла грати на сцені театру на Лівому березі. Проте 24 лютого 2022 року кардинально вплинуло на її плани.

“Це був мій 3 курс, коли все почалось. Ми саме працювали над дипломними роботами. А за 3-4 дні після 24-го я вже стала волонтеркою у 207 батальйоні. Я розуміла в той момент, що мене більш ніким не візьмуть, і була переконана, що буду допомагати чим зможу руками. У батальйоні була зранку до ночі, деколи вночі готувала їжу, робила чай, по колу бутерброди, салати, займалася тупо кухнею”, – розповіла Неллі в інтерв’ю виданню УП.

У березні 2022-го батальйон Неллі переводять з Києва в область. Тоді їй запропонували скласти присягу і служити офіційно як солдатка. Чорба дуже зраділа цій пропозиції і згадує про це так:

“Доки я там робила бутерброди і виходила на перекури, я розуміла, що хочу стати частиною цієї історії, вже не хочу бути волонтером, який повернеться до звичайного життя, бо звичайного життя вже ніколи не буде”.

Життя Неллі на службі

Акторка, яка отримала позивний Monkey, виїхала разом з батальйоном у Київську область. Проте спочатку стала керівником продовольчої служби, де їй не сподобалося. 

Речі Неллі Чорби / фото  УП
Речі Неллі Чорби / фото  УП

“Я постала перед математичною дилемою вирахування: скільки кому потрібно цукру, картоплі, макаронів. Це тривало день і ніч. Невже оце я воїн? Я склала присягу на захист Батьківщини, а сиджу з паперами в якійсь школі, рахую оце все, і де результат моєї роботи? Я намагалася перевестися в бойову роту”, – наголосила Неллі. 

Але спочатку поєднувала все одразу: готувала, стояла на посту та охороняла певну ділянку кордону. Проте з загостренням ситуації в країні, потрібно було їхати на схід. Тому підрозділ Неллі було розформовано. 

“У той момент залишилася я і 20-річні військові. Ми довіряли одне одному на інопланетному рівні і не могли розбігтися, особливо наша група з п’яти людей”, – каже дівчина, яка вже у лютому 2023-го почала вчитися на мінометника. 

Неллі Чорба на фронті / фото УП
Неллі Чорба на фронті / фото УП

Перший раз на позицію Неллі їхала без страху. Вона активно допомагала побратимам та виконувала всі військові команди. Так тривало 5 місяців, допоки її не призначили старшою навідницею мінометної батареї і командиркою міномета.

Зараз, попри труднощі і втому, дівчина мріє про перемогу і щодня наголошує, що не потрібно забувати ціну боротьби всіх військових. 

“Завжди легко сказати “Все буде Україна”, щоправда, зробити це дуже важко. Я бачу це на власні очі щодня, знаю, скількох моїх братів та сестер, які виборюють цю державність, вже нема і ніколи не буде. Коли кажуть герої не вмирають то, на жаль, вони таки вмирають”.

Неллі з побратимами/  фото УП
Неллі з побратимами/  фото УП

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *