“Можливо, наближається до кінця”: історик спрогнозував терміни війни в Україні

За словами професора, наразі невідомо, чи завершення війни хоче сам Путін.

Війна Росії проти України може наближатися до завершення, адже “великі гравці” у світі мають намір її закінчити. Про це заявив історик та професор Українського католицького університету Ярослав Грицак в інтерв’ю Radio NV.

“Зараз дедалі частіше з’являються сценарії завершення війни, які припускають втрату територій Україною. І сама поява такої кількості сценаріїв говорить, що, можливо, війна наближається до кінця, тому що є зацікавленість великих гравців її закінчити”, – зауважив він.

За його словами, головним питанням є те, чи хоче цю війну закінчити російський диктатор Володимир Путін. Проте наразі відповіді на нього немає. 

“Але я припускаю, що йде гра на підвищення ставок”, – вважає Грицак.

Закінчення війни в Україні – прогнози експертів

Раніше колишній генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен дав свій прогноз щодо війни в Україні. За його словами, наступний рік має стати вирішальним. 

“Я боюся, що війна триватиме ще довгий час. План Путіна “А” – завоювати всю Україну за кілька днів – провалився. Його план Б – це заморожений конфлікт і російська окупація східної України в надії, що Захід ослабне і здасться”, – пояснив Расмуссен.

Своєю чергою колишній командувач контингентом американського євроатлантичного контингенту на Європейському континенті, генерал Веслі Кларк зазначив, що війна в Україні закінчиться тоді, коли російський диктатор Володимир Путін зрозуміє, що не зможе перемогти та утримувати тимчасово окуповані території.

“Якби у Путіна була світла голова і він розумів би розклад 21 століття, Україна і Росія могли б бути партнерами вже сьогодні. Натомість він обрав хибний шлях, що базується на фальшивій історії і привабливості російського імперіалізму, якому немає місця у 21-му столітті”, – пояснив експерт.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *