5 Жовтня, 2024 12:27 pm

Зрадники і “атамани”: журналісти дізналися, хто тренує мобілізованих росіян

В переліку є зрадники України 48-річний рядовий В’ячеслав Москаленко та 64-річний Микола Клочко з Бахмута.

Опубліковано список з 12 інструкторів російської армії які тренують мобілізованих. Як пише “Суспільне“, перелік з персональними даними 151 “спеціаліста” надіслало анонімне джерело, яке раніше поділилося з журналістами листуваннями Дмитра Рогозіна.

“Ми верифікували документ після дослідження біографій частини інструкторів. Їхні дані у списку виявилися справжніми. Окрім того, нам вдалося поспілкуватися з трьома з них. У розмові вони підтвердили, що навчають військових”, – говориться у публікації.

Зазначається, що у переліку цих інструкторів виявили кількох зрадників України:

“Бізнесмени, “атамани”, злочинці, переконані російські націоналісти, зрадники України. Цих людей ми виявили в переліку тих, кого Росія називає воєнними спеціалістами і на кого поклала місію навчати тисячі мобілізованих росіян. Вони набули досвіду у війнах в Афганістані, Чечні, Грузії, Молдові, Сирії і, зрештою, в Україні”.

12 інструкторів російської армії – список

48-річний рядовий В’ячеслав Москаленко – зрадник України Вчить мобілізованих росіян працювати з протитанковими ракетними комплексами і станковими протитанковими гранатометами. Брав участь у “ЧВК Донбас” (так у документі позначають терористів, які добровільно воювали на сході України у 2014-2022 роках) та у збройному нападі російських військ на Маріуполь навесні 2022 року.

64-річний Микола Клочко з Бахмута, проживає в Алушті. Веде спокійне життя у курортному містечку: захоплюється туризмом, подорожує, але при цьому працює на російську армію.

43-річний Денис Димченко – ще один зрадник України родом із селища Брилівки на Херсонщині. Нині це село окуповане Росією.

61-річний полковник російської армії Віталій Максаков. Ймовірно, теж родом з України. Раніше у Віталія було українське прізвище – Мірошниченко, яке він змінив у 2010-му. Про нього писали як про “нащадка казаків-пластунів із Ростова” і “атамана станіци Доломановской”.

67-річний підполковник армії РФ Олександр Степанов. Навчає мобілізованих росіян штурмовим діям та звільненню заручників.

63-річний молодший сержант Жанбулат Карабаєв із російського курортного міста Соль-Ілецьк. Навчає російських військових закладати міни, а також застосовувати дрони і коригувати артилерію.

68-річний полковник у відставці Анатолій Малолєтко, також виявився українцем.

27-річний рядовий Сергей Новічіхін з міста Георгієвська. Війна в Україні – друга для нього, Першою – у 2018 році, була в Сирії.

60-річний майор головного розвідувального управління СРСР Павло Андрєєв. Навчає мобілізованих росіян загальновійськовому бою, а також діям розвідувальних підрозділів.

25-річний рядовий Артем Коршков. Воює в Україні з 2022 року. Брав участь у наступі на Харківщину.

48-річний старший сержант Ігор Зубарєв із Краснодара. Проводить для російських мобілізованих інструктажі з тактичної підготовки.

53-річний полковник Рустам Рахматов. Танкіст. Мобілізованих росіян він навчає роботі з радянськими танками Т-64 і Т-72.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *